6 Ocak 2016 Çarşamba

FM 200 Söndürme Sistemleri

Yangın söndürmede son derecede başarılı olan FM 200 söndürme sistemleri en çok tercih edilen söndürme sistemi olmuştur. Labarotuarlarda, bilgisayar odalarında, telefon santrallerinde, arşivlerde, kütüphanelerde ve daha bunun gibi birçok hassas yerle özellikle tercih edilen FM 200 gazlı yangın söndürme sistemleri, diğer söndürme sistemlerine kıyasla ekonomik açıdan hem çok daha uygun hem çok daha zararsızdır. 

Yangının çıktığı yerde söndürürken yüzeye ufacık bir zarar vermeyen FM 200 gazlı söndürme sistemleri, insan sağlığını da tehlikeye atacak kinyasal maddeler içermemektedir. Ayrıca söndürme sonrasında ciddi bir temizlik gerektirmez. Diğer söndürme sistemleri yangını kısa sürede kontrol altına aldığı halde sonrasında sizi çok ciddi maddi kayba uğratır. FM 200 gazlı söndürme sistemlerinin içinde bulunan FM 200 gazı sayesinde yaklaşık 8 saniye kadar cüzi bir sürede yangın kontrol altına alınır. Daha da güzeli işlem bitiminde kesinlikle ekonomik zarara girmezsiniz. 


Yangın alarmı devreye girdiği anda FM 200 gazı kısa sürede yangının gerçekleştiği ortama hızla yayılır. Ortama hiçbir zarar vermeden yangını söndüren FM 200 elektriği kesinlikle iletmemesi ile de insanlar arasında en çok tercih edilen sistem olması sebepleri arasındadır. FM 200 gazlı söndürme sistemleri, kimyasal olarak HFC 227 olarak adlandırılır. Gazın en temel özellikleri içerisinde renksiz ve kokusuz olması gibi özellikleri bulunmaktadır. Yangın söndürmede neden en çok bu gaz tercih edilir? Gelin FM 200 gazının etkinliği konusuna biraz değinelim. FM 200 gazlı söndürme sistemleri içerisinde bulunan FM 200 gazı 25 bar gibi yüksek bir basınç altında bulunan uygun tüplere doldurulmaktadır. FM 200 gazı yanan yüzeye püskürtüldüğünde yüzey üzerinde yanmayan bir tabaka oluşturur.  Bu da yangının daha fazla büyümesini engeller ve kısa sürede kontrol altına alınarak güvenli bir şekilde söndürülür. Yangın söndürmede en etkili sistem olmasının yanında FM 200 yangın sonrasında da söndürülen ortamda ciddi bir temizlik gereksinimi gerektirmediği için de çok tercih edilir. Fm 200 gazlı söndürme sistemlerinde kullanılan FM 200 gazı insanların sağlığını etkilememesi ve daha birçok özelliği olması açısından defalarca testten geçirilir. 

0 yorum:

Yorum Gönder