3 Ocak 2016 Pazar

FM 200 Gazlı Söndürme Sistemleri

Yangınlara karşı en etkili yangın söndürme sistemi olan FM 200 gazlı yangın söndürme sistemleri; günümüzde en çok tercih edilen yangın söndürme sistemi haline gelmiştir. Bunun birden çok sebebi vardır. Başlıca sebeplerinden biri de insanların sağlığını olumsuz yönde etkileyecek hiçbir unsur taşımıyor olmasıdır. FM 200 gazlı söndürme sistemlerinin diğer bir adı da Heptafluoropropane’dir. Genellikle şirket türündeki iş yerlerinde çok kullanılan FM 200 renk ve koku içermez. 

Tercih sırasında ilk sırada yer alan FM 200 içerisinde hidrojen, karbon ve florin bulundurmaktadır. Sıvı olarak muhafaza edilen FM 200 gazı maksimum 25 bar basınç altındaki yerlerde depolanabilmektedir. FM 200 gazı tüp içinde sıvı halde bulunur. Yangın esnasında yanan yüzeye püskürtülerek uygulanan FM 200 gazı; yanan yüzeyde oluşturduğu tabaka sayesinde yangını kısa sürede engelleyebilir. Diğer yangın söndürme sistemleri uygulandıkları alanda büyük hasarlara ve kullanılma sonrasında temizliğe ihtiyaç duyulmasına sebep olurken FM 200 gazlı yangın söndürme sistemleri kesinlikle kullanıldığı alanda hasar bırakmaz ve kullanım sonrasında alanda temizlik ihtiyacı doğurmaz. 


Üretilme esnasında yüzlerce kez güvenilirlik konusunda teste tabi tutulan bu mükemmel sistem insan sağlığına kesinlikle zarar vermemekle kalmayıp gün geçtikçe delinen ve incelen ozon tabakasına da zarar vermez. Son derece zararsız ve güvenilir olan bu sistemi yanabilir sıvı içeren depolarda, antika eşyaların sergilendiği sanat galerilerinde ya da yine aynı şey için kullanılan müzelerde, Birbirinden değerli okumaya değer kitap ve önemli belgeler bulunan kütüphanelerde ve arşivlerde, Değerli mücevher ve paralarınızın olduğu banka kasalarında, sistem kontrol odalarında, tıbbi ve endüstriyel laboratuarlarda, güç dağıtım ve transformatör odalarında, jeneratör odalarında, telekomünikasyon merkezlerinde, disket, disk ve teyp depolarında, telefon santrallerinde, bilgisayar odalarında kullanabilirsiniz. FM 200 fazlı söndürme sistemleri yangın söndürme sırasında temiz bir şekilde söndürmeye yardımcı olur. Böylece büyük paralar vererek aldığınız ekipmanlarınıza zarar vermez. En hassas yüzeyleri bile zararsız bir şekilde söndürür. Yüzde yüz güvenilir olan FM 200 gazlı söndürme sistemleri sayesinde güven dolu bir hayat yaşayabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder