20 Ocak 2016 Çarşamba

Davlumbaz İçi Yangın Söndürme Sistemleri

Davlumbaz içi yangın söndürme sistemleri, özellikle topluluğa açık ortamlarda en yaygın olarak kullanılan sistemler arasına girmiş durumda. Topluluğa açık alanların mutfak kısımlarında en çok tercih edilen davlumbaz yangın söndürme sistemleri, son derece ekonomik olması ile de dikkat çekiyor. Davlumbaz yangın söndürme sistemleri sistemin özelliğine bağlı olarak mutfakta bulunan tüm yanıcı maddeleri içerisine hapseder. İçerisine hapsedilen yanıcı maddeler yangının çıkmasında etkili olduğundan dolayı davlumbazlar sayesinde yangın riski minimum seviyeye düşer.Ufak çaplı çıkıp sonrasında bir anda büyüyerek ciddi maddi hasarların yanı sıra iş gücü ve insan kaybına sebep olan yangınlar günden güne daha fazla artıyor. İnsanların ve iş yerlerinin zarar görmemesi adına oldukça ekonomik bir önlem alınması mümkün. 
Bilindiği üzere birçok yangın söndürme sistemi mevcut. Ancak genel olarak hem maliyet açısından oldukça pahalı hem de yangın sonrasında yaşattığı ciddi hasarlar milyonlarca $ harcamanıza sebep oluyor.  Özellikle iş yerlerinde sıkça gördüğümüz davlumbaz yangın söndürme sistemlerinin bir diğer özelliği de içeride bulunan kirli havayı insan sağlığını hedef alarak dışarıya atar ve yerini temiz havanın almasına yardımcı olur. Davlumbazların içerisinde kızgın yağların oluşturacağı yangınlara özel olarak hazırlanmış bir sıvı bulunur. PH seviyesine sahip potasyum karbonat bazlı olan bu sıvı sayesinde sistemin boşalma hattından çok hızlı boşalması sağlanır. Davlumbaz yangın söndürme sistemleri otomatik sistemlerdir. 
Olası bir yangın durumunda otomatik olarak devreye girer. İçerisinden köpük şeklinde boşalan sıvı yangın yüzeyini tamamen kapatır. Bunun yapılmasındaki sebep ise yangın yüzeyinin oksijenle temasının sağlanmamasıdır. Oksijenle teması kesilen yangın kısa sürede söndürülür. Bu sayede hem maddi kaybı minimum seviyeye indirir, hem de insanların zarar görmeden kurtulması sağlanır. Bu sistemlerde dikkat edilmesi gereken en temel özellik davlumbazların temizliği olmalıdır. Her alanda bizlere en büyük yardımcı olan davlumbazlar düzenli olarak temizlenmek zorundadır. Aksi durumda içerisinde biriken yanıcı maddeler ciddi bir yangına neden olabilir. Bu yüzden düzenli olarak temizlenmesi hem sistem için hem de kendi sağlığımız için iyi olacaktır. Yangın sonrasında büyük bir hasara sebep olmayan davlumbazlar b nedenle çok fazla iş gücü ve temizlik gücü gerektirmezler.

0 yorum:

Yorum Gönder